Sistemul ECLIPSE – aliatul unei amenajări de excepție


În amenajările interioare, trendul celebrează spațiile tot mai deschise. Totuși, cât de mult ar trebui deschise? Bucătăria e cea care pierde teren în favoarea unui living open-space, în care aceasta să fie integrată cât mai discret posibil. Trendul merge și mai departe, aducând în discuție o posibilitate inovatoare: bucătăria „invizibilă”. S-a întâmplat în București, într-un proiect pus în practică de Miso Architects, cu ajutorul sistemului ECLIPSE by Salice.

Prezentare în emisiunea Casă: construcție și design pe PrimaTV

Proprietarul penthouse-ului și-a dorit o amenajare ieșită din tipare, pe cât de contemporană în funcționalitate, pe atât de clasică în satisfacerea nevoii de frumos și de relaxare. Accentele estetice au recreat atmosfera luxului italienesc, dar într-o manieră cât mai modernă. Bucătăria a fost absorbită de living-ul deschis, și când spunem bucătăria, ne referim la absolut toate elementele sale, de la dulapuri până la blat de lucru și aparatură electrocasnică.

Pentru ca firul estetic să își păstreze eleganța sofisticată, proprietara a cerut ca prezența bucătăriei să fie nu doar discretă, ci pe cât posibil, invizibilă. Și așa a fost. Secretul: sistemul ECLIPSE de la Salice, disponibil în România prin Cressent. Adică, toată suprafața bucătăriei a fost ascunsă în spatele unor uși înalte și suple, inspirate din atmosfera sofisticată a livingului. Atunci când bucătăria nu e folosită, sistemul ECLIPSE o face să dispară; atunci când bucătăria e folosită, sistemul ECLIPSE face ca ușile să dispară.

Mecanism: cu ajutorul sistemului ECLIPSE, ușile se deschid în unghi de 90 de grade și culisează apoi paralel cu laterala mobilierului, retrăgându-se până la dispariție într-un buzunar special prevăzut. Niciun centimetru din spațiu nu este astfel pierdut, ci valorificat în cel mai optim mod posibil.

Avantajele sistemului ECLIPSE:

  • Sistemul ECLIPSE standard e simplu de instalat pe laterala mobilierului. Demontarea e la fel de facilă.
  • Asigură o mișcare silențioasă și precisă a ușilor, atât la deschidere, cât și la închidere. Sistemul e prevăzut să reziste la uși de până la 30 kilograme.
  • A fost creat cu gândul la nevoia de a ascunde blatul de lucru, chiuveta și chiar mașina de spălat (în general, electrocasnicele de bucătărie) atunci când nu sunt folosite.
  • Sistemul ECLIPSE poate fi folosit și în cazul altor încăperi ale casei, spre exemplu în dormitor la ușile dressingului; sau în living pentru a ascunde mobilierul multimedia; sau în birou pentru a face nevăzute rafturile pline cu acte sau chiar masa de lucru.

Personalizare: sistemul ECLIPSE se poate realizează și pe măsurile solicitate de client, în așa fel încât fiecare model să poată deveni vedeta unui adevărat proiect de amenajare/valorificare a suprafeței disponibile.

Dacă aveți ceva de ascuns, sistemul ECLIPSE e soluția!

Despre Cressent: suntem la dispoziția tuturor creatorilor de atmosferă de revistă, venind în  întâmpinarea lor cu o gamă foarte variată de soluții tehnice la probleme estetice.

Arhitect: Miso Architects

Fotografii: Vlad Eftenie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *