Exclusiv persoane juridice!

Termeni și condiții

I. Despre noi

www.cressent.ro este un serviciu de promovare prin intermediul unui catalog on-line, oferit gratuit de S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL cu sediul în Baia Mare, Str. Vasile Lucaciu nr. 163, Maramureș, înmatriculată la Registrul comerțului sub nr.J24/2656/1994 având cod unic de înregistrare RO 6791729  numită în cele ce urmează Societatea.

www.cressent.ro este un catalog destinat persoanelor juridice. 
Ne puteți contacta prin următoarele mijloace:

 • prin poșta la adresa de corespondență: Str. Vasile Lucaciu nr. 163, Baia Mare, Maramureș
 • prin e-mail la următoarele adrese: comenzi@cressent.ro - pentru comenzi sau cressent@cressent.ro - pentru informații, inițiere colaborări și parteneriate
 • prin telefon la numărul: 0262 214 740
 • prin fax la numărul: 0262 217 491 

 

II. Proprietatea Intelectuala

Toate materialele, textele, pozele şi datele folosite pe acest site sunt proprietatea S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. cu toate drepturile rezervate. Termenii şi condiţiile private în acest document, cât şi în orice alt act normativ, lege sau regulament care se aplică şi guvernează aceste materiale, se aplică tuturor celor care utilizează materialele.

Prin utilizarea acestui site, utilizatorii săi sunt implicit de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare arătate mai jos.

1. Orice material care poate fi văzut sau citit pe acest site trebuie considerat a fi protejat prin drepturi de autor sau de proprietate intelectuală, în afara cazurilor în care, în conţinutul său se specifică expres în alt mod, şi nu poate fi folosit decât în condiţiile private în acest document.
2. Fotografiile, desenele şi imaginile produselor, persoanelor sau ale locurilor prezentate în acest site sunt fie proprietatea Societății sau folosite cu permisiune de către S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. Utilizarea în orice mod, copierea sau descărcarea imaginilor de către orice utilizator sau de către orice persoană autorizată de acesta este interzisă, în afara cazurilor specifice prevăzute prin aceşti Termeni şi Condiţii sau a altor cazuri în care permisiunea expresă de folosire a fost prevăzută în conţinutul site-ului.
3. Toate fotografiile, desenele si informatiile publicate (numite generic ”conţinut”) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată - privind desenele şi modelele industriale.
4. Mărcile înregistrate, siglele, sau sloganele (general definite ca "Mărci înregistrate") din conţinutul site-ului sunt mărci înregistrate ale S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. şi ale altora. Nimic din conţinutul site-ului nu va putea fi interpretat ca acordând implicit, prin derogare sau în alt fel, orice licenţă sau drept de a folosi oricare dintre mărcile înregistrate prezentate pe site fără aprobarea scrisă a S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. sau a terţei părţi care deţine drepturile asupra mărcii înregistrate prezentate pe site. Utilizarea unei Mărci ce apare şi este folosită pe acest site sau oricare conţinut al acestui site, în tot sau în parte, este strict interzisă, în afara excepţiilor prevăzute în aceşti Termeni şi Condiţii.
5. Utilizatorii pot descărca materialele apărute în conţinutul site-ului cu condiţia ca utilizatorii să respecte drepturile de autor şi orice alte drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceste materiale şi să nu modifice sub nici o formă conţinutul materialelor astfel preluate fară permisiunea scrisă prealabilă a S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L . Utilizatorilor le este permis să distribuie, transmită, refolosească pentru uz personal, public sau comercial orice material din acest site sub condiţia de a nu modifica sub nici o formă conţinutul materialului preluat fară permisiunea prealabilă scrisă a S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L.
6. S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. poate modifica aceşti Termeni şi Condiţii în orice moment. Utilizatorii sunt răspunzători de luarea la cunoştinţă şi de conformarea cu toate noile prevederi ce pot apărea în Termenii şi Condiţiile acestui site.

Conținutul și designul www.cressent.ro, precum și orice alt material având legătura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), aparțin S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL si/sau colaboratorilor săi - acolo unde acest lucru este specificat în mod expres - (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele  www.cressent.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea reprezentaților legali. Nu puteți folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru mărci, logo-uri, sau alte informații protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfețe, formulare) ale www.cressent.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății. Este permisă crearea limitată, revocabilă și neexclusiva a hiperlinkurilor către pagina de index a www.cressent.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul  www.cressent.ro într-o lumină falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăți grafice, sau mărci ca parte a hyperlinkurilor fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății.

 

III. Înregistrare ca utilizator 

www.cressent.ro  poate fi accesat în mod gratuit. Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de www.cressent.ro, precum comanda produselor afișate de acesta, primirea newsletterului sau altor informații utile, va trebui să furnizati și date referitoare la persoana juridică pe care o reprezentați. Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de către dvs. a Termenilor și Condițiilor de utilizare a www.cressent.ro.  Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate. Întrucât prevederile Termenilor și Condițiilor de utilizare pot fi modificate, vă rugăm să le verificați periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile www.cressent.ro.
Dacă folosiți acest catalog on-line, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe Site și sunteti de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

 

IV. Datele Personale

Prin înregistrarea ca utilizator al www.cressent.ro  vă vom solicita o serie de date, precum numele și prenumele, adresa de email, numărul de telefon dar și alte informații care să permită plasarea comenzilor sau identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.cressent.ro. 

De asemenea, veți putea beneficia de newsletterul și alertele www.cressent.ro. Vă rugăm să citiți cu atenție secțiunea Politica de Confidențialitate pentru a vă informa cu privire la informațiile colectate de www.cressent.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum și la drepturile cu privire la protejarea intimității dvs.

 

V. Politica de Confidențialitate

S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT S.R.L. se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de functionarea site-ului și a ofertelor acestuia.

Compania va reține datele personale și le va folosi în scopul informării utilizatorilor privind situația contului de pe www.cressent.ro, privind evoluția și starea comenzilor, precum și în evaluarea produselor și serviciilor oferite. www.cressent.ro nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.cressent.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.

De asemenea, dacă utilizatorii nu mai doresc să primeasca newsletterul Cressent, se pot dezabona utilizând linkul din footer-ul newsletterulului primit prin email.


 

VI. Procedura de comandă

Pentru a putea comanda produse de pe acest site, toate câmpurile din "detalii cont"  trebuie completate, inclusiv datele firmei și adresa de livrare. Puteţi comanda produse din catalogul on-line al Cressent doar ca şi persoană juridică. 

Pentru a comanda produse de pe www.cressent.ro este necesară parcurgerea următoarelor etape:

 • înregistrarea dvs. ca utilizator al www.cressent.ro, furnizarea datelor corecte de facturare și adresa de livrare
 • identificarea produselor prin parcurgerea categoriilor de produse, completarea cantității necesare și adăugarea produselor la comandă
 • lansarea comenzii cu indicarea modalității de plată și adresei de livrare.


 

VI.1. Cum comand produse de pe www.cressent.ro?

Puteți comanda produse de pe www.cressent.ro urmând pașii: 

 • Selectați produsul pe care doriți să-l comandați, introduceți cantitatea dorită și apăsați pe linkul "adaugă".
 • Se va afișa mesajul "comandat". Aveți următoarele posibilități:

    

 1. navigați mai departe pe www.cressent.ro   
 2. accesați meniul « coșul meu » pentru a vizualiza produsul comandat, modificați cantitatea produsului selectat sau stergeți produsul din comandă    
 3. selectarea altor produse din site-ul www.cressent.ro: accesati meniul de sus pentru a continua navigarea și comanda și alte produse.    
 4. finalizarea comenzii: accesati butonul "Finalizează comanda"
 5. pentru finalizarea comenzii parcurgeți datele de identificare salvate in contul dvs.
 6. trebuie selectată adresa de livrare, metoda de livrare și metoda de plată
 7. trebuie să confirmați comanda
 8. Valoarea minima a unei comenzi este de 100 Euro.

 

VI.2. Prețurile

Prețurile produselor sunt exprimate în EURO și nu includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 19%, valabilă în România).
Prețurile afișate sunt prețuri de listă sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate în funcție de prețurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Prețurile produselor pot să nu reprezinte cele mai competitive prețuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă. Prețurile produselor se pot modifica fără o notificare prealabilă, și nu reprezintă obligație contractuală pentru S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL. Înainte de trimiterea unei comenzi, aveti posibilitatea să vă asigurați că prețul de pe site este cel corect apelând numărul de telefon 0262.214.740.

Produsele aflate în categoria PROMO respectiv LICHIDARE STOC sunt supuse unor condiții speciale. 
Promoțiile se desfășoară pe perioade limitate de timp, valabiliatatea acestora fiind anunțată pe acest site și prin alte metode de promovare. 

Produsele din categoria lichidare stoc sunt disponibile în limita stocului disponibil. Ulterior lichidării stocului acestea mai pot fi comandate doar în condiții de preț și termen de livrare comunicate ulterior.

 

VI.3. Modalitate de plată

Costul final va conține prețul produsului comandat și costul transportului ca fiind 3.25% din valoarea comenzii cu TVA inclus, si dacă este cazul, prețul timbrului verde, în conformitate cu dispozițiile HG 448/2005. Prin lansarea unei comenzi electronice pe www.cressent.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care Site-ul își derulează operațiunile.

Pentru efectuarea plății produselor comandate, puteți alege dintre următoarele metode de plată:

 • a) prin ramburs la agentul FAN Courier 
 • b ) prin transfer bancar/ordin de plată conform facturii proforme in conturile afișate mai jos :     RO86 BRDE 250SV 581 8448 2500 deschis la BRD sau 
  RO85 INGB 0021 0000 3671 8911 deschis la ING Bank NV Amsterdam 
 • c) numerar (direct în magazinul din Baia Mare)

Plata se consideră efectuată la data la care suma achitată de beneficiar a ajuns în contul bancar al furnizorului. 
 

VI.4. Metode de livrare

Produsele comandate sunt livrate prin FAN Courier în maxim 48 ore de la data confirmării comenzii și în funcție de condițiile de colaborare convenite de părți. Livrarea se face la adresa de livrare menționată de către client. Puteți opta pentru una din următoarele metode de livrare:

 • a) Prin curierat rapid: acest serviciu este de tipul de la ușă la ușă, aducând coletul la adresa indicată de client, cu un termen de livrare de maxim 48 ore, în limita stocului disponibil, cu excepția cazurilor de forță majoră (intemperii, războaie, accidente, etc.). Transportatorul agreat de S.C. Cressent Import Export SRL este FAN Courier. Coletele agabaritice - cu lungime mai mare de 3 m si greutate peste 40 kg/colet se livreaza la adresa indicata numai in limita posibiltatilor transportatorului, in cazul in care nu este posibil va fi necesar sa ridicati coletul de la sediul FAN Courier.
 • b) Ridicare personală de la magazinul din Baia Mare, str. Vasile Lucaciu, nr.163, jud. Maramureș.

Cheltuielile de transport reprezintă 3.25% din valoarea comenzii și este poziție separată pe factură. 

In cazul livrarilor cu o valoare mai mica de 500 lei taxa de transport este 20 RON + TVA.

 

VII. Forța Majoră

S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL, afiliații sau/și în general furnizorii de produse sau servicii către  S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL nu pot fi făcuți responsabili pentru nici o întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL. Această exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.cressent.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.cressent.ro, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.
 

VIII. Publicitatea

www.cressent.ro poate afișa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum și la produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea www.cressent.ro și prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.
 

IX. Reclamații privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietății intelectuale

www.cressent.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare pe adresa de e-mail: cressent@cressent.ro, sau să ne contactați la numerele de fax și telefon, sau la adresa de corespondență, afișate la capitolul Despre noi din prezentul contract.
 

X. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL prin intermediul www.cressent.ro  sunt guvernate de dispozițiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerțul electronic, Ordonanța 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distantă, HG 448/2005 și Directiva Europeană EC/96/2002, care reglementează regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice. Termenii și condițiile www.cressent.ro se supun legislatiei române. În caz de litigiu, se va incerca mai întai o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre Părți se vor supune rezolvării instanțelor judecătorești competente de pe raza municipiului Baia Mare. 
 

XI. Prezentarea ofertei

S.C. CRESSENT IMPORT EXPORT SRL își rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra prețurilor și datelor tehnice prezente pe site-ul www.cressent.ro, fără o înștiințare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.cressent.ro au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.cressent.ro au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produs.

 

XII. Politica de cookie

Ce sunt cookie-urile și cum sunt acestea utilizate?

În această secţiune veți găsi informații referitoare la ce reprezintă cookie-urile, în ce scop sunt acestea utilizate și care sunt implicațiile pentru dumneavoastră, ca urmare a acceptării cookie-urilor utilizate de website-urile CRESSENT.

Cookie-urile sunt fișiere de mici dimensiuni, care sunt salvate la accesarea unui website în browser-ul utilizat de către dispozitivul prin care se accesează on-line respectivul site. La fiecare accesare ulterioară a website-ului, browser-ul trimite către server-ul respectivului site acest fișier, în scopul de a permite identificarea unui vizitator  care a revenit pe site.

Site-urile folosesc cookie-uri pentru a facilita oferirea către vizitatori a unor funcționalități care nu pot fi asigurate în lipsa acestora de protocolul http, protocol care este cel mai des utilizat pentru accesarea informațiilor on-line de pe servere Web (www). Aceste funcționalități constau în managementul sesiunilor utilizatorilor, păstrarea unei sesiuni autentificate, păstrarea preferințelor pe o pagină vizitată (de exemplu, aspecte legate de funcționalitatea sau de afișarea grafică a paginilor), păstrarea produselor într-un coș de cumpărături și altele.

Când accesați website-ul ca vizitator, un cookie este trimis către browser-ul de internet și salvat pe hard-disk-ul computerului, dar salvarea cookie-urilor poate fi blocată prin modificarea setărilor browser-ului dumneavoastră.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browser-ul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browser-ul web pe care îl utilizați pentru a accesa website-urile noastre. În funcție de browser-ele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie.

Pentru a afla mai multe despre fișierele cookie, puteți vizita www.allaboutcookies.org sau https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie

Cookie-urile pot stoca informații ce au un caracter personal (de exemplu, cod de identificare al vizitatorului, preferințe personalizate sau un istoric al paginilor vizitate). Aceste informații nu sunt generate de cookie-uri, ci de către vizitator, în momentul în care acesta completează formulare online.

Deși cookie-urile sunt stocate în memoria dispozitivului utilizat pentru accesarea unui site, acestea nu pot accesa sau citi alte informații stocate în respectivul dispozitiv. Cookie-urile nu sunt viruși, nu sunt compilate sub forma de cod și nu pot fi executate. în consecință, nu se pot auto-copia, nu se pot răspândi în alte rețele pentru a genera anumite acțiuni și nu pot fi utilizate pentru răspândirea de viruși.

După durată, cookie-urile pot fi de sesiune sau permanente:

- Cookie-urile de sesiune au durata de stocare temporară, limitată la durata sesiunii în care un anumit vizitator accesează site-ul. La momentul închiderii sesiunii sau a browser-ului, toate informațiile stocate sunt șterse;

- Cookie-urile permanente sunt stocate în dispozitivul utilizat de către vizitator și nu sunt șterse la momentul închiderii sesiunii sau a browser-ului

Ce cookie-uri folosim ?

În scopul analizei traficului și performanțelor website-urilor, folosim instrumente de analiză oferite de Google Analytics, care stochează informații referitoare la paginile accesate, durata vizitei, modul/ dispozitivul de accesare, în vederea analizării modului de utilizare a paginilor, interacțiunii cu paginile și opțiunilor de navigare ale vizitatorilor. Caracteristicile analizate (indicatori de măsurare web) sunt anonimizate.

Cookie-urile Analytics colectează informații despre felul în care vizitatorii navighează pe site și astfel putem optimiza conținutul acestuia. Cookie-urile Google Analytics ne arată care sunt cele mai vizitate pagini, ce dificultăți apar în timpul navigării sau ne arată dimensiunea traficului de pe site. Asta ne permite să stabilim, printre altele, comportamentul utilizatorilor, fără a identifica vizitatorii la nivel de persoană.

Mai multe informații despre utilizarea de către Google Analytics a cookie-urilor pot fi găsite aici:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=ro

Mai multe informații despre principiile de securitate și protejarea datelor în Google Analytics pot fi găsite aici: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=ro