CLEAF personalizează amenajarea. Caz concret


Cleaf by Miso 1 a

Cressent vine cu soluții împotriva monotoniei. 

De ce sunt atât de încântătoare amenajările realizate de designeri de interior? Pentru că sunt amenajări personalizate! Adică, un designer de interioare e mereu la curent cu cele mai noi produse și soluții de amenajare și mobilare și, pe lângă asta, are și talentul de a le combina în așa fel încât să reflecte perfect gustul, chiar personalitatea clientului. Cressent se adresează în special acestor creatori de spații fermecătoare, venind în întâmpinarea lor cu soluții ingenioase pentru amenajări oricât de personalizate. 

Și pentru că nu doar vorba e de noi, vă arătăm un proiect minunat realizat de către arhitecții firmei Miso cu ajutorul unui produs disponibil în România prin Cressentplăcile termo-structurate CLEAF.

Cleaf by Miso Arhitects1

Amenajarea 

Un apartament de patru camere (cu suprafețe nu tocmai generoase) a căpătat farmecul unei locuințe originale, pentru un tânăr burlac, dornic de o atmosferă pe cât de masculină, pe atât de primitoare, caldă și modernă. Astfel că soluția potrivită pentru scoaterea apartamentului din anonimat au reprezentat-o panourile CLEAF, folosite atât ca elemente decorative de personalizare a pereților, cât și ca fronturi originale pentru mobilă și corpurile de depozitare din bucătărie. 

Plăcile CLEAF 

Arhitecții de la Miso le-au folosit din plin, tocmai pentru a transforma complet atmosfera tipică a unui apartament la bloc. A fost vorba despre două feluri de plăci CLEAF: 

  • PAL termo-structurat de la CLEAF Sable LR26 Nuvolari  
  • PAL termo-structurat de la CLEAF Ares FB11 Beton  

Modelul CLEAF Sable LR26 Nuvolari se regăsește în amenajarea Miso Arhitects în special sub forma placării pereților. Prin esențele lor lemnoase, cu efect periat la nivelul texturii, pereții placați cu panourile CLEAF „au încălzit” la nivel vizual pereții zugrăviți în tonuri de gri moderne, rezultând cel puțin cromatic o combinație reușită de produse și materiale. Panourile murale CLEAF Sable LR26 Nuvolari au creat impresia unei inserții de tip rustic, în așa fel încât amenajarea să nu mai inspire atmosfera de apartament la bloc – a rezultat așadar o atmosferă care se poate regăsi foarte bine într-o vilă. Placarea pereților a fost aleasă și pentru delimitarea clară a zonelor apartamentului, dar și ca element de armonie între cele patru încăperi. Placarea s-a realizat și la nivelul tavanului, transformându-se într-un inedit element de personalizare a locuinței, ba chiar de ascundere estetică a nesuferitelor grinzi de construcție.  Pe hol, panourile CLEAF au jucat rol atât decorativ, cât și practic, de rezistență pentru mobilierul mural de tipul barului suspendat. 

Cleaf by Miso Arhitects 3

Același model de plăci CLEAF a fost folosit pentru realizarea mobilierului, construindu-se senzația de unitate  între pereți și mobilier; pe alocuri, aproape că mobilierul și peretele devin un singur element. Corpurile de mobilier, de regulă cele de depozitare, fie că e vorba despre cele din hol, birou sau dressing, sunt realizate din același material cu peretele pe care sunt așezate – plăcile CLEAF Sable LR26 Nuvolari, obținându-se un efect de maximă discreție, accentul fiind lăsat să cadă pe spațiile de trecere și petrecere a timpului în mod plăcut. Suprafața redusă a fiecăreia dintre încăperi capătă cel puțin vizual mai multă adâncime, iar efectul de lipsă de spațiu dispare. O soluție ingenioasă, nu-i așa? 

Cleaf by Miso Arhitects 4

În bucătărie, pentru personalizarea corpurilor de depozitare arhitecții de la Miso au ales plăcile CLEAF Ares FB11 Beton, cu aspect de zidărie, aspect tipic amenajărilor masculine în stil industrial. Cele două feluri de corpuri de depozitare – inferioare și superioare – au fost însă diferențiate la nivel cromatic, alegându-se totuși în ambele cazuri finisaje pastel, pline de căldură. De ce? Pentru a contrasta și în același timp a fi în armonie cu peretele de accent al bucătăriei, placat în întregime cu panouri de culoare gri antracit. Același model de placare se repetă la nivelul pereților dintre corpurile de mobilă inferioare și superioare, dar de o nuanță gri deschis, chiar de zidărie proaspătă, pe potriva accesoriilor electrocasnice cu finisaj din inox.   

Cleaf by Miso Arhitects 2

De ce CLEAF? 

Există câteva calități evidente pentru care arhitecții de la Miso au ales să folosească în această amenajare plăcile CLEAF din familia termostructurat: 

  • texturi care imită la un înalt nivel aspectul materialelor naturale 
  • ușurință la folosire 
  • adaptabilitate la nivelul funcțiilor 
  • consultanța tehnică oferită

Cleaf by Miso Arhitects 6

Despre Cressent 

Cressent este un partener de nădejde al amenajărilor realizate de specialiști ai frumosului. În portofoliul Cressent se regăsesc produse de înaltă calitate, consacrate la nivel internațional, și menite să asigure nu doar o funcție pur estetică, ci și să răspundă unor nevoi practice la nivelul mobilierului pe comandă.  

 

Credit foto: Alexandru Drăgoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *